MENIU

Tipuri de curele de transmisie trapezoidale


1. Curele trapezoidale Megadyne tip Oleostatic

Curelele de transmisie tip oleostatic sunt confectionate din cauciuc cu insertie de fibre care au o mare rezistenta la rupere si tractiune, fiind caracterizate de o inalta performanta in functionare, stabilitate dimensionala in timp, nonconductive si rezistenta la ulei. Aceste curele sunt folosite la pompe centrifugale, masini unelte, utilaje pentru industria textile, concasoare, mori de faina, mixere industriale, etc.

Constructia curelelor trapezoidale Megadyne tip Oleostatic este una speciala si contine mai multe elemente:

– strat dublu panzat
– fibra din cauciuc SBR
– insertie din polyester
– fibra din cauciuc SBR
– corpului curelei din policloropren

2. Curele trapezoidale Megadyne in varianta Extra
Sunt curele trapezoidale destinate transmisiilor normale si de putere medie, care au toate caracteristicile si beneficiile curelelor din varianta Oleostatic, la preturi competitive. Domeniul de aplicabilitate este similar celor de la curelele de transmisie trapezoidale Oleostatic. Sunt curele trapezoidala destinate transmisiilor normale, fara conditii deosebite de tractiune si turatie, reprezentad o varianta economica a curelelor trapezoidale.


3. Curele trapezoidale cu profil ingust:

Curelele trapezoidale cu profil ingust sunt cele mai des intanlnite in aplicatii industriale, masini unelte, masini agricole, echipamente de constructii, gradinarit etc. Curele cu profil trapezoidal ingust sunt utilizate in transmisii de putere, in aplicatii uzuale cu o gama ridicata de temperaturi si durabilitate buna. Curelele cu profil trapezoidal ingust fata de curelele trapezoidale cu profil inalt au o suprafata de contact mai mica in raport cu fulia. Curelele tapezoidale cu profil ingust spre deosebire de curelele trapezoidale cu profil inalt permit montajul pe fulii cu raza de curbura mai mica.

4. Curele trapezoidale Megadyne cu profil SP:

Sunt curele de transmisie trapezoidale cu profil inalt (curele trapezoidale inguste), destinate transmisiilor cu turatii mari si cuplu relativ mare. Sunt curele trapezoidale ce confera o buna stabilitate dimensionala in timp, vibratii reduse in functionare si economisesc energia cu aproximativ 5% fata de curelele trapezoidale clasice. Aceste curele sunt folosite in industria mineritului, utilaje pentru constructii, utilaje agricole, industria textila, utilaje pentru prelucrarea lemnului.


5. Curele trapezoidale Kompattex:


Sunt curele de transmisie cu profil trapezoidal special, ingust si margini rotunjite, ce ofera fata de cele de tip Oleostatic, utilizarea in spatii reduse si transmiterea miscarii la turatii ridicate. Sunt de asemenea curele de transmisie trapezoidale rezistente la uleiuri si cu o foarte buna stabilitate dimensionala in timp. Se utilizeaza la compresoare de aer cu piston, masini unelte, ventilatoare, etc. Curelele Kompatex sunt disponibile si in varianta dintata, ceea ce le ofera un plus in utilizarea transmisiilor cu diametre mici ale fuliilor, reducerea vibratiilor, precum si o stabilitate termica mai buna.

6. Curele de transmisie Esaflex (curele dublu trapezoidale):


Sunt curele trapezoidale de transmitere a puterii pe ambele fete, folosite in general pentru transmiterea cuplului la fulii opuse in componenta echipamentelor complexe din agricultura, tipografii, industria hartiei si cartonului, etc.


7. Curele de transmisie trapezoidale tip XDV:

Sunt curele trapezoidale speciale, utilizate in spatii inguste, in zone cu umiditate crescuta, si temperaturi ridicate. Aceste curele au o constructie speciala, care le confera o buna stabilitate in cele mai grele conditii de functionare, conditii de mediu, precum si rezistenta la uleiuri, grasimi si impuritati.

8. Curele de transmisie cu profil X (curele trapezoidale dintate):

Sunt curele trapezoidale inguste, ce permit utilizarea pe fulii cu diametru mic si au raport mare de transmitere a puterii, fiind utilizate si la regim de turatii ridicate. Constructia acestor curele de transmisie le face sa fie mai usoare decat cele cu margini lise, ceea ce ofera o durabilitate mai mare a sistemului de transmisie si o viata mai lunga a rulmentilor de pe axul fuliilor. Aceste curele de transmisie pot fi utilizate in transmisii de putere cu 50% mai mare decat in cazul curelelor de transmisie trapezoidale clasice. Sunt utilizate in mod special la compresoare de aer cu surub, ventilatoare, pompe de vid, domeniul auto, etc.


9. Curele trapezoidale Gold Label:

Sunt curele de transmisie trapezoidale dintate, care confera o eficienta marita, utilizare pe fulii cu diametre mici si un mare coeficient de frecare, ceea ce ajuta la transmiterea foarte buna a cuplului. Aceast tip de curea are mai multe beneficii decat cele din gama X si indeplineste standardele SUA.

10. Curele trapezoidale Pluriband (multiple):

Sunt curele trapezoidale unite, ceea ce inlatura in primul rand problema rasucirii in timpul functionarii.


11. Curele trapezoidale de variator de turatie:

Curelele de variator, sunt curele de transmisie trapezoidale cu o forma constructiva speciala care ii permite functionarea pe fulii cu reglarea diametrului de intoarcere a curelei. Aceste curele de transmisie sunt dintate si confera o buna stabilitate dimensionala transversala. Sunt curele de transmisie de inalta calitate, ce au un foarte bun coeficient de frecare pe flancurile laterale. Cauciucul din care sunt realizate este in combinatie cu neoprenul, care le confera o rezistenta sporita la uleiuri, temperaturi ridicate, grasimi si rezistente electrostatic. Domeniul de utilizare este unul relativ restrans, fiind intilnita la anumite echipamente din industria tipografica, mori de faina si utilaje agricole.

12. Curele de transmisie canelate (Poly-V):

Sunt curele cu nervuri longitudinale folosite pentru turatii ridicate si diametre mici de fulie. Aceste curele sunt deosebit de potrivite pentru aparate de uz casnic, masini de spalat, uscatoare, dar sunt intalnite si in industria auto, masini de numarat bani, instalatii de climatizare, diferite echipamente industriale. Pot fi executate atat din cauciuc cat si din poliuretan.

Caracteristicile acestor curele sunt:

– Cordul de tractiune din polyester al curelelor poly-V confera curelei o rezistenta ridicata. Acesta este invelit intr-un strat cauciucat, adeziv pe intreaga suprafata a curelei.
– Curelele poly-V au o rezista foarte buna la oboseala si socuri.
– Profilul trapezoidal al striatiilor curelelor canelate (poly-V) reduce acumularea de caldura si creste rezistenta la fisurarea nervurilor acestor curela la contactul cu fulia canelata.
– Curelele poly-V confera de asemenea posibilitatea patinarii pe perioade scurte, necesara bunei functionari a echipamentelor in anumite aplicatii.