MENIU

Curele de Transmisie

Curele de transmisie

Curele industriale
Istoric

Grupul Megadyne dezvoltă și produce o gama larga de curele de transmisie, componente si sisteme complete pentru o gama larga de utilaje si echipamente industriale. Ca un partener de încredere pentru producătorii de echipamente originale și distribuitorii aftermarket, grupul Megadyne are fabrici în Europa, America de Nord si Asia. Megadyne poate oferi clienților săi o gamă largă de produse: termorigid și curele poliuretan termoplastic, gama de curele din cauciuc, curele trapezoidale, scripeți, placi de prindere, bare si roti dintate, precum și o gama larga de produse complementare, inclusiv personalizate. Megadyne a luat fiinta la sfarsitul anilor ’50, cand dl. Corrado Tadolini a inceput productia si distributia de curele late din cauciuc. In anii ’80 familia Tadolini a dezvoltat gama de produse Megadyne prin adaugarea in procesul de fabricatie al curelelor din poliuretan cu insertie metalica si textile, curele dintate sincrone pentru transmisii de puteri mari.

In 1990 incepe expansiunea grupului la nivel mondial, iar in anii 2000 a devenit unul din cei mai mari producatori de curele, avand o gama completa de curele trapezoidale, curele dintata, curele canelate, curele pentru aplicatii speciale, acoperind toata gama de aplicatii industriale si nu numai.

Pana in present Grupul Megadyne si-a consolidat in mod permanent pozitia de lider pe piata de profil.

In anul 2014 a inceput colaborarea noastra cu firma Megadyne, o colaborare excelenta in care am avut timp suficient pentru a ne da seama de calitatea curelelor distribuite, curele de calitate in care avem toata incerederea ca vor satisface in continuare cele mai mari exigente ale clientilor nostri.

In acest sens ne simtim onorati si continuam sa depunem toate eforturile noastre pentru a face cunoascute produsele de inalta calitate ale Grupului Megadyne, tot mai multor clineti de pe piata romaneasca.

Va invitam asadar sa ne apelati cu incredere, telefonic, prin e-mail sau fax, cu orice solicitari referitoare la gama de curele de transmisie, curele industriale, precum si curele pentru diverse alte aplicatii si va garandam implicarea noastra totala in rezolvarea problemelor dumneavoastra. In cadrul link-urilor utile din aceasta pagina web, gasiti de asemenea directionare catre paginile noastre web, ce contin si cataloage de curele de transmisie, cu notatii standardizate, forme, profiluri si dimensiuni.

Curele de Transmisie - FIL INTER COM Grupul Megadyne

Curele de transmisie trapezoidale

Curelele trapezoidale livrate de firma Megadyne acopera o plaja mare de tipodimensiuni, astfel ca se preteaza la o gama foarte mare de aplicatii si domenii ale industriei.

Proprietatile curelelor de transmisie trapezoidale:

- transmitere buna a momentului motor la pornire;
- acopera o gama larga de turatii in conformitate cu standardele motoarelor electrice;
- inalta eficienta;
- nu necesita lubrifiere ca in cazul altor transmisii;
- amortizare mare a vibratiilor dintre motor si sistemul actionat;
- usor de transportat, montat si intretinut;
- fiabilitate ridicata.

Caracteristici fizico-chimice:
- lucreaza la temperaturi cuprinse intre -30° C si 70° C ;
- rezistente la uleiuri ;
- au proprietati antistatice .

Curelele trapezoidale pot fi lise, dintate, multiple, de variator.Tipuri de curele de transmisie trapezoidale


Curele dintate (curele sincrone)

 
Sunt curele de transmisie din cauciuc sau poliuretan, cu insertie textila, Kevlar sau metalica, confectionate cu dinti trapezoidali, rotunzi sau evolventici si se impart in doua mari categori, cu pas metric sau in inch. Curelele dintate si cele late pot fi utilizate si prin aplicarea de racleti, si au intrebuintari in industria alimentara, tipografii, etc.

Tipuri de curele dintate