MENIU

1
Curele dintate cu dinti cu profil rotund:

Sunt curele dintate cu pas metric (3, 8, 14 mm), destinate transmiterii de putere si au un domeniu vast de aplicabilitate in orice domeniu industrial, echipamente din agricultura si constructii, industria auto, robotica, electrocasnice si echipamente electrice si electronice de dimensiuni mici.

Sunt confectionate din cauciuc cu insertie textila si sunt disponibile in trei variante constructive :

• Varianta de baza RPP3, RPP8 si RPP14.
• Varianta forte RPP3 Silver, RPP8 Silver si RPP14 Silver pentru solicitari ridicate.
• Varianta RPP3 Gold, RPP8 Gold si RPP14 Gold, pentru transmisii de mare putere.

Pot fi executate in varianta simplu, sau dublu danturat.
2
Curele dintate cu dinti cu profil trapezoidal:

Sunt curele de transmisie cu pas metric, executate din poliuretan cu insertie metalica, sau kevlar (T2,5; T3; T5; T10 si T20), sau in inch, executate din cauciuc sau poliuretan, cu insertie textila (MXL, XL, L, H, XH, XXH). Acestea pot fi realizate in varianta simplu sau dublu danturate. De asemenea se pot executa si curele de transmisie dintate cu dinti trapezoidali cu acoperire cu linatex sau piliamida, destinata masinilor de ambalat verticale. Domeniul de aplicabilitate este unul la fel de larg ca si in cazul curelelor sincrone cu dinti rotunzi, la care se adauga posibilitatile multiple de confectionare a curelelor pentru masini de ambalat si transport din diferite domenii industriale.

Pe aceste curele pot fi montati de aemenea racleti sau se pot gauri si freza pentru lucrul cu vacuum sau presiune. Curelele dintate din poliuretan, cu dinti trapezoidali sau rotunzi, in pas metric sau inch, pot fi realizate cu dimensiuni speciale la comanda, prin lipire sau prin turnare, cu dimensiuni cuprinse intre 1,5 m - 22,7 m.

3
Curele dintate deschise:

Sunt curele dintate ce cuprind majoritatea profilelor prezentate anterior, care se livreaza la metraj, in role, pe diferite latimi, si sunt de obicei utilizate pentru deplasari rectilinii ale anumitor organe de masini. Sunt de asemenea executate din cauciuc, sau poliuretan, doar in varianta simplu danturata. Se pot livra de asemenea curele dintate deschise sau inbinate prin lipire cu strat NFT (nylon fabric on the teeth). Acest strat are menirea de a absorbi vibratiile si de a reduce zgomotul in funtionarea curelelor dintate sincrone.

4
Curele Poly Chain:

Sunt cele mai puternice curele, proiectate pentru momente mari de tractiune si viteze mici. Sunt utilizate in orice aplicatie industriala. Curelele Poly Chain reprezinta o alternativa foarte buna la folosirea lantului Gall, ceea ce nu necesita lubrefiere si re-tensionare ulterioara. Acest tip de curele a fost folosit pentru prima oare pentru inlocuirea lantului Gall de la motocicletele Harley-Davidson.