MENIU

Filtre industriale – Separatoare aer-ulei


Separatoare aer-ulei

Sunt utilizate la compresoare de aer si pompe de vid si reprezinta principala componenta de care depinde calitatea aerului furnizat (procentul de reziduri de vapori de ulei).

Exista o gama variata de separatoare de aer:

- in carcasa (asemanatoare filtrelor de ulei)
- cilindrice, deschise la un capat sau la ambele capete, cu supapa de retinere sau nu.
- cu flansa fara gauri
- cu flansa cu gauri
- cu flanse decupate

Atentie! Nu echivalati separatoare numai dupa forma si dimensiuni. In functie de regimul de lucru, tipul uleiului folosit, tipul aplicatiei, mediul de lucru, etc, fabricantul alege un anumit material (hartie, sau polyester), una sau doua bariere de separatie, anumite rasini rezistenta la ulei mineral sau sintetic pe baza de PAO sau PAG, etc. Folosirea unui separator necorespunzator poate duce la pierderi de ulei, presiune, uzura prematura a grupului de compresie.

Separatoarele aer-ulei pot fi folosite in urmatoarele aplicatii:

- Separatoare aer-ulei pentru compresoare de aer cu surub marca Ingersoll-Rand, Altas Copco, Kaeser, Compair, Demag, Boge, Ceccato, Fiac, Fini, Power-System, Abac, Alup, Bottarini, Ecoair, Irmer&Elze, Maco-Sullair, Mark, Mattei.
- Separatoare aer-ulei (exhaustoare) pentru pompe de vid tip Becker, Rietschle, Busch.

Atat pentru compresoarele de aer cat si pentru pompele de vid, asiguram o gama completa de piese de schimb si kit-uri de service, precum si lubrifianti care au un rol hotarator in buna functionare a separatoarelor de ulei si a echipamentului dumneavoastra.