MENIU

Filtre industriale – Matriale filtrante


Materiale filtrante

Materialele filtrante se clasifica dupa clasa de filtrare in trei mari categorii

Materialele filtrante pot fi :

• din fibra de sticla (paint-stop, dust-stop). Acestea sunt rezistente la inflamabilitate conform DIN4102, compatibil teste IPA, fara silicon si rezistente la acetona.
• din polyester (pentru aparate de climatizare, pentru cabine electrice si in general pentru cabine ale diferitelor echipamente, pentru cabine de vopsit, pentru compresoare, pentru tubulaturi de ventilatie, roof-top-uri, etc.). Acestea sunt compatibile IPA, rezistente la umiditate 100%, rezistente la temperaturi de 80° C si nu contin silicon.
• material de filtrare buretos (pentru cabine, diferite fluide, aplicatii speciale). Sunt fabricate din poliuretan, rezistenti la umiditate de 100% si exista variante cu pana la 40% carbon active.
• materiale filtrante din fibre de nuca de cocos, rezistente pana la 60° C, regenerabile. Se folosesc in calitate de filtre de aer in diferite aplicatii.

Alte Filtre:

Filtre hidraulice, filtre desprafuire, filtre pentru masini de electroeroziune, microfiltre, sisteme mobile de filtrare (unitati mobile de filtrare), filtre pentru utilaje de constructii, filtre pentru utilaje agricole, filtre ANDREAE. Filtre hidraulice sunt intalnite in toate domeniile de activitate, industrie, agricultura, utlaje de contructi, etc. Filtrele hidraulice sunt spin-on (insurubabile), filtre hidraulice in linie, filtre hidraulice de retur, filtre de aspiratie ulei. Filtre hidraulie spin-on sunt cel mai des intalnice. Aceste intra si in component unitatilor mobile de filtrare. O categorie aparte sunt filtrele hidraulice de presiune inalta, filtre hidraulice utilizate pentru presiuni de pana la 420 bar.
Putem asigura o gama complete de filtre hidraulice si elemente filtrante hidraulice pentru orice aplicatie. Asiguram echivalenta cu toate tipurile de filtre hidraulice ale concurentei. Filtre de retur se monteaza pe circuitul hydraulic, inainte de pompa hydraulic, cu scopul de a o proteja de contaminarea cu particule grosiere. Asiguram o gama complete de filtre de retur si echivalenta filtrelor de retur cu oricare dintra marcile concurente. Filtrele hidraulice de aspiratie se monteaza in rezervorul de ulei inainte de pompa hidraulica, scopul find de a proteja aceasta pompa de particule grosiere ce o pot distruge. Cartusele filtrante hidraulice pot fi contrutie din diverse materiale filtrante: cartusi hidraulic cu hartie, filtru hidraulic cu material din poliester, cartus filtrant hidraulic din celuloza, filtru hydraulic fibra de sticla, filtru hidraulic cu sita metalica (sita din otel galvanizat, site din inox, etc.) Filtrele ANDREAE sunt filtre speciale ce se utilizeaza la cabine de vopsit. Forma constructiva este in dublu V, primul V are rolul de a nu da posibilitatea vopselei ce a trecut de obiectul de vopsit sa se intoarca inapoi, iar al doilea V colecteaza in interior particulele de vopsea ce trec prin elementul filtrant. Gaurile de trecere sunt decalate pentru a nu permite vopselei sa treaca de elementul filtrant, dar in acelasi timp asigura un flux constant.