MENIU

Filtre industriale – Filtre de aer comprimat


Filtre de aer comprimat

Filtre de aer comprimat (filtre de retea, filtre in linie) sunt filtre pentru tratarea aerului pe instalatiile de aer comprimat la iesirea din compresor. Filtre in linie, filtre de aer comprimat se folosesc in orice domeniu industrial. Filtrele de aer comprimat se numesc si filtre de retea sau filtre in linie deoarece pot forma bateri de filtre de aer comprimat asezate in linie. Bateriile de filtre de retea, filtre in linie contin filtre grosiere, filtre fine, filtre absolute si filtre cu cabon activ pentru eliminarea mirosurilor. Pot exista deasemenea si filtre in linie cu destrinatii special, filtre de aer comprimat pentru industria alimentara, farmeceutica, fitre in linie speciale pentru spitate, sali de operatii, etc. Acestea pot fi montate in linie la iesirea aerului comprimat din compresor si au ca scop principal eliminarea apei si uleiului rezidual si obtinerea unui aer comprimat cat mai curat, care sa nu afecteze utilajul sau echipamentele deservite de aerul comprimat. Filtrele de aer comprimat sunt compuse din carcasa filtrului (corpul filtrului), element filtrant pentru aer comprimat, indicator de colmatare si purja de condens.
Cartusele filtrante pentru aer comprimat pot fi grosiere, fine, absolute si cu particule de carbon activ. Purjele sunt manuale, automate si automatizate. Cel mai des intalnite sunt cele automate cu plutitor si pierdere zero de presiune. Filtrele pentru vacuum sunt asemanatoare celor pentru aer comprimat, in sensul ca au aceeasi componenta, insa cartusele filtrante sunt diferite. Filtrele de aer comprimat se aleg in functie de presiune si debit. Avem filtre de aer comprimat cu corp din aluminium, pentru maxim 16 bari sau maxim 20 bari si debite intre 50 si 2210 m3/h. Filtrele pentru instalatiile de vid au corpul tot din aluminiu. Filtrele speciale de vacuum in instalatiile medicale contin cartuse filtrante din microfiber de borosilicat. Pentru industria alimentara oferim filtre de aer comprimat cu carcasa in otel inoxidabil si cartuse filtrante speciale.
Avem de asemenea o gama completa de cartuse echivalente pentru cele produse pentru Ingersoll-Rand, Atlas- Copco, Kaeser, Compari, Demag, Fini, etc. Pentru Ingersoll-Rand oferim si filtre de aer comprimat originale, inclusiv cartuse filtrante si purje de condens.

Filtrele de aer comprimat (filtre in linie) pot fi impartite dupa clasa de filtrare astfel:

• Prefiltre, pentru o filtrare grosiera, ce elimina particule mai mari de 5 microni ;
• Filtre fine cu capacitate de retinere de pana la 1 micron ;
• Filtre absolute, cu finete de filtrare de 0,01 microni. Acestea sunt filtre cu eficienta maxima atat in eliminarea apei cat si a particulelor de ulei ce trec de elementul separator din compresor ;
• Filtre cu carbon activ si finete de filtrare de pana la 0,01 microni, cu scopul de a inlatura, suplimentar fata de filtrele absolute, mirosurile neplacute, si reziduri de ulei de pana pa 0,005 PPM.

Livram la cerere cartuse filtrante, sau filtre in linie complete ce includ indicator de colmatare si purja automata. Asiguram de asemenea cartuse pentru filtre in linie (filtre de aer comprimat), echivalente cu Dominik Hunter, Hiros, Ultrafilter, Ingersoll-Rand, Atlas Copco, etc.